Please use this identifier to cite or link to this item: https://scholarbank.nus.edu.sg/handle/10635/223160
Title: A STUDY ON THE BUILDING PERFORMANCE FOR SEMI-OUTDOOR STUDYING SPACES IN NTU HIVE, AN ECO-CAMPUS
Authors: CHAN BI WEN JERICA
Keywords: Eco-campus
Building performance
Semi-outdoor spaces
Comfort
Thermal Comfort
Visual Comfort
Acoustic Comfort
Building
PFM
Project and Facilities Management
Cheong Kok Wai David
2019/2020 PFM
Issue Date: 7-Jun-2020
Citation: CHAN BI WEN JERICA (2020-06-07). A STUDY ON THE BUILDING PERFORMANCE FOR SEMI-OUTDOOR STUDYING SPACES IN NTU HIVE, AN ECO-CAMPUS. ScholarBank@NUS Repository.
Abstract: The National Technological University of Singapore (NTU) building – The Hive, is an iconic eco-campus infrastructural development that was just recently completed in 2015. The building was built on a simple idea which is to bring students together in a common setting for collaboration as NTU believes that people learn better when they are together. The building was then constructed to stimulate collaborative and interactive learning, together with innovative and sustainable features which helped them to achieve a BCA’s Green Mark Platinum Award. NTU’s Hive distinctively differentiates itself with its unique eco-friendly ventilation system in the tutorial rooms which provide a greater sustainable gain compared to conventional air-conditioning systems. The passive displacement ventilation system itself is expected to provide 30% energy savings. However, the extent of the comfort that is experienced in the semi-outdoor spaces of the Hive remains questionable as limited studies on these spaces are observed, especially when these are the spaces that are most susceptible to the varying weather conditions from the external environment. Therefore, this study would provide an assessment on the performance of the building in providing a satisfactory comfort for occupants of the Hive. Objective measurements were undertaken to evaluate the semi-outdoor spaces in terms of thermal, visual and acoustical comfort. These measurements were compared against relevant standards such as ASHRAE and Singapore Standards. While some showed satisfactory results, selected spaces have been identified for further improvement for the different environmental comfort performances. Additionally, subjective measurements were conducted via survey questionnaires for occupants in the Hive. Some showed contrasting results from the objective measurements while varying responses between respondents were also observed. Nevertheless, these responses were thoroughly assessed and evaluated. Following that, recommendations will be proposed based on the functions of the selected semi-outdoor spaces and the varying types of activities that is present in the spaces.
URI: https://scholarbank.nus.edu.sg/handle/10635/223160
Appears in Collections:Bachelor's Theses

Show full item record
Files in This Item:
File Description SizeFormatAccess SettingsVersion 
Chan Bi Wen Jerica 2019-2020_dissertation.pdf2.73 MBAdobe PDF

RESTRICTED

NoneLog In

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.