Please use this identifier to cite or link to this item: https://scholarbank.nus.edu.sg/handle/10635/222683
Title: THE CLOUD : BANGKOK CENTRAL STATION EXTENSION
Authors: YUE SHIRONG
Keywords: Architecture
Hee Limin
Thesis
Issue Date: 30-Oct-2009
Citation: YUE SHIRONG (2009-10-30T04:46:41Z). THE CLOUD : BANGKOK CENTRAL STATION EXTENSION. ScholarBank@NUS Repository.
Abstract: The thesis investigates the problems of the old railway stations which causes the disruption to the urban fabric and the great divide of the city communities. The thesis uses the Bangkok Central Station as an example to illustrate an idea to connect the two sides of the railways and bridge the urban gap. At the same time, through this project, lost urban space is recovered. The existing urban fabric of the Hua Lamphong area demonstrates inadequate space for the public and limited green and open space. The project utilizes the unused air space above the platform, and provides the communities and the passengers spaces for recreation, leisure and entertainment. The key functional volume is the big roof hovering over the platform, which itself is a three dimensional truss space. Both the inner space and the roof top are essential meeting and gathering points for the public. The profile of the roof and the use of the ETFE membrane as the finish symbolize the natural condition of the cloud.
URI: https://scholarbank.nus.edu.sg/handle/10635/222683
Appears in Collections:Master's Theses (Restricted)

Show full item record
Files in This Item:
File Description SizeFormatAccess SettingsVersion 
Yue Shirong 2008-2009.pdf23.86 MBAdobe PDF

RESTRICTED

NoneLog In

Page view(s)

4
checked on Sep 29, 2022

Download(s)

1
checked on Sep 29, 2022

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.